Top

NHG-Standaarden

De NHG-Standaarden bevatten richtlijnen voor de behandeling en diagnostiek van een groot aantal aandoeningen die zich kunnen aandienen in de huisartsenpraktijk.

Open database

De NHG-Standaarden bevatten richtlijnen voor de behandeling en diagnostiek van een groot aantal aandoeningen die zich kunnen aandienen in de huisartsenpraktijk. Het gaat daarbij om een bundeling van adviezen om de kwaliteit van het medisch handelen te verbeteren. Elke NHG-Standaard richt zich op een bepaalde aandoening (zoals sinusitis), klacht (zoals maagklachten), of risicofactor (zoals hypertensie) en doet duidelijke uitspraken over wat wel en niet goed medisch handelen is.

Meer dan 80 standaarden zijn beschikbaar. Een samenvatting van een nieuwe NHG-standaard wordt drie maanden na publicatie in het maandblad Huisarts en Wetenschap op het web geplaatst.

De NHG-standaarden zijn gerangschikt op categorie. Er is ook een index op alfabet en op nummer beschikbaar. Door te klikken op de titel van een standaard krijgt u de samenvatting te zien. Vervolgens kunt u (indien beschikbaar) doorklikken naar de full text (klik hiervoor op het symbool van het opengeslagen boekje).

Ask your librarian! Save time by starting your support request here and we’ll connect you to an expert.

Comments are closed.
Back to top