Hebt u belangstelling voor Maastrichtse boekdrukkunst? Kom dan naar de 8e editie van de Maastricht Antiquarian Book & Print Fair (MABP) die van 11 tot 13 maart a.s. plaatsvindt in de Sint Janskerk op het Vrijthof.

‘Gedrukt in Maastricht’ is een gezamenlijk initiatief van het Centre Céramique, de Universiteitsbibliotheek Maastricht en het Regionaal Historisch Centrum Limburg. Het project heeft als doel om de lange en indrukwekkende geschiedenis van boekdrukken & boekdrukkers in onze stad over het voetlicht te brengen. Dit jaar staan onze organisaties weer gezamenlijk op de beurs. En ook dit jaar hebben we een vermaarde Maastrichtse drukker kunnen strikken om zijn opwachting te maken: Charles Nypels, telg uit het bekende drukkersgeslacht Leiter-Nypels. Hij zal u meenemen in een reis door de Maastrichtse drukkersgeschiedenis én zijn persoonlijke mémoires. Natuurlijk heeft hij ook zijn drukpers bij zich!

Als conservator van de Bijzondere Collecties van de Universiteit Maastricht is het natuurlijk fantastisch om te zien welke in Maastricht gedrukte boeken zich in de depots van de verschillende instellingen bevinden. Het enthousiasme dat zich van ons meester maakte bij de ontmoeting met deze werken, willen wij graag met u delen.” 
Odin Essers

We geven erfgoed graag door aan nieuwe generaties. Wilt u hierover meer te weten komen, vraag het onze conservatoren tijdens de MABP. Wij hopen van harte u te mogen begroeten bij onze stand.

MABP 2016
Vrijdag 11 t/m zondag 13 maart
Sint Janskerk (Vrijthof 24).

Openingstijden en andere relevante informatie over de MABP leest u op: Maastricht Antiquarian Book & Print Fair 2016.

 

Overigens, tot en met 13 maart organiseert ‘Gedrukt in Maastricht’ tal van activiteiten in de stad. Kijk op onze Library Wall voor het complete programma.

Pin It on Pinterest

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: