Read this post in English here  

‘Verzorg problemen bij je haar en hoofdhuid met de versterkende en vitaliserende Kruidvat Salon Expert Klitwortel Haarlotion.’ [bron: www.kruidvat.nl]

De geneeskrachtige werking van de klitwortel was ook bij eerdere generaties bekend. Zo lezen we in een recept van omstreeks 1900 dat door de wortel in een mengsel van brandewijn, water en dubbelkoolzure soda te dopen, de haarwortels zich vaster aan de hoofdhuid hechten. Het recept is één van de pareltjes die te zien zijn op onze gezamenlijke stand met historische kruidenboeken. Met trots presenteren Centre Céramique, het Natuurhistorisch Museum Maastricht, de Universiteitsbibliotheek Maastricht en het Regionaal Historisch Centrum Limburg de meest bijzondere exemplaren uit hun collecties.

Houd erfgoed levend

We geven erfgoed graag door aan nieuwe generaties. Heel wat kruidenboeken in onze depots zijn in slechte conditie en moeten weer beschikbaar komen voor onderwijs en onderzoek. Helaas ontbreekt het ons aan de daartoe benodigde middelen. Door een (kruiden)boek te adopteren kunt u ons hiermee helpen.

Wilt u meer te weten komen over kruidenboeken of adoptie? Of wilt u een afspraak maken voor een rondleiding in de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Maastricht? Vraag het onze conservatoren tijdens de MABP. Wij hopen van harte u te mogen begroeten bij onze stand.

MABP 2017
Vrijdag 10 t/m zondag 12 maart
Sint Janskerk (Vrijthof 24)

Openingstijden en andere relevante informatie over de MABP leest u op: Maastricht Antiquarian Book & Print Fair 2017.  

 

Pin It on Pinterest

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: