“Maastricht is een cultureel centrum en als ge daar te licht over denkt, stap dan ’s, bid ik u, op ’n avond in 1927 een dier nette café’s binnen op ’t Vrijthof, daar zit oud en jong schildervolk, dat zich niks door die van boven de Moerdijk behoeft te laten zeggen.”

Aan het woord is Jacob Hiegentlich en het ‘nette café’ aan het Vrijthof is De Suisse, dat werd uitgebaat door Zjang Boosten. In De Suisse kwam niet alleen oud en jong schildervolk. Ook dichters, typografen en uitgevers en tal van anderen die genoten van de warme vriendschap, de meestal luchtige discussies en het bohemienachtige kunstenaarsleven, bezochten de avonden in De Suisse. Met Jacob Hiegentlich, Mathias Kemp en Alexandre Stols neemt kunsthistoricus Monique Dickhaut u mee terug in de tijd, naar de jaren 1920 toen ‘de bende van De Suisse’ floreerde.  

Praktische informatie

Wanneer:  dinsdag 16 februari
Waar: Centre Céramique
Tijd: 19.30 – 21.00
Kosten: gratis

Gedrukt in Maastricht

Deze lezing maakt deel uit van een reeks die de drie Maastrichtse instellingen –  de Universiteitsbibliotheek Maastricht, het Centre Céramique en het Historisch Centrum Limburg – in het kader van het project ‘Gedrukt in Maastricht’ organiseren om de interessante boekdrukgeschiedenis onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Meer informatie over deze samenwerking  en de uiteenlopende activiteiten die de komende tijd plaatsvinden leest u op de website www.gedruktinmaastricht.nl.

U bent van harte welkom!

 

 

Pin It on Pinterest

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: