Vanaf heden zijn 3 nieuwe, Nederlanstalige, databases beschikbaar:

LiteRom Jeugd

Fulltext databank over Nederlandstalige jeugdliteratuur met bijna 22.000 recensies over oorspronkelijk Nederlandstalige jeugdboeken vanaf 1900. Deze recensies, eerder verschenen in Nederlandse en Vlaamse dagbladen en tijdschriften, zijn grotendeels afkomstig uit de collectie van het Letterkundig Museum in Den Haag. Zeer geschikt voor wie snel en adequaat achtergrondinformatie zoekt over Nederlandstalige jeugdliteratuur. De Jeugd LiteRom is een goed naslagwerk voor geïnteresseerden in jeugdliteratuur.

LiteRom Nederlandstalige literatuur:

Verzameling van meer dan 100.000 recensies, waarvan de oudste uit 1882, over Nederlandstalige literatuur, verschenen in Nederlandse en Vlaamse dag- en weekbladen. Het gaat hierbij om een breed scala van bladen, van Margriet tot Vrij Nederland en van De Nederlandsche Spectator tot De Telegraaf. De LiteRom is hét bestand voor alle in literatuur geïnteresseerden en bijzonder geschikt als naslagwerk voor studenten Nederlandse literatuur.

LiteRom Wereldliteratuur

De LiteRom Wereldliteratuur is een databank over niet-Nederlandstalige (vertaalde) literatuur. Het bestand biedt vele tienduizenden boekrecensies en auteursinterviews die sinds 1976 in Nederlandse dag- en weekbladen zijn opgenomen. De LiteRom Wereldliteratuur is een handig naslagwerk voor wie achtergrondinformatie zoekt over literatuur uit verschillende taalgebieden.

 

Pin It on Pinterest

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: