Going on expedition: de Bijzondere Collecties van de Universiteit Maastricht

Kom zaterdagavond 13 september naar Maastricht.

Het Parcours of Art and Science (PAS) staat voor een avond vol kunst en kennis. Het Parcours voert langs onverwachte ontmoetingen met beeldende kunst, dans, muziek, theater en wetenschap. Eén van de 13 locaties in het Maastrichtse Quartier Latin is de Universiteitsbibliotheek.

Ga mee op expeditie in de Universiteitsbibliotheek en ontdek de culturele rijkdom van onze Bijzondere Collecties, met als hoogtepunt de Jezuïetenbibliotheek. Met 250.000 boeken biedt deze velerlei aanknopingspunten voor de onderzoeks- en onderwijsactiviteiten van een groot aantal faculteiten. Schrijf u in voor een tour, bezoek onze expositie over historische reisboeken en bekijk de restauratie van een Maastrichtse druk door restauratieatelier John Tillie Fine Prints.

Schrijf u in!

Het aantal deelnemers per rondleiding is beperkt, dus vooraf inschrijven wordt aangeraden. Reserveren via studium-generale@maastrichtuniversity.nl o.v.v.: bijzondere collecties (vermeld hierbij uw voorkeurstijd: 19.00, 20.00 of 21.00 uur). De expositie en boekrestauratie zijn te bezichtigen tussen 19.00 en 22.00 uur.

Universiteitsbibliotheek UM, locatie binnenstad — Grote Looiersstraat 17 — PAS-ruimte B

Pin It on Pinterest

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: