Op woensdag 17 juni wordt een workshop in het gebruik van het zoekportaal Legal Intelligence in de Statenzaal van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid gehouden.

Legal Intelligence (LI) is een eenvoudig te gebruiken zoekportaal waarmee via één interface en met één zoekopdracht gelijktijdig in een aantal, vooral Nederlandse, juridische bronnen zoals databases, e-journals, e-books en internetbronnen kan worden gezocht.

LI  doorzoekt niet alleen de vrij toegankelijke juridische bronnen zoals Overheid.nl, Rechtspraak.nl, Staten-Generaal Digitaal en EUR-Lex maar ook bronnen waar de Universiteitsbibliotheek Maastricht een abonnement op heeft zoals Kluwer Navigator en Opmaat maar daarnaast ook bronnen van de uitgevers Ars Aequi, BJu, Paris, DeLex, Defence for Children en SDU (NDFR).

Met één zoekopdracht kan gelijktijdig gezocht worden naar regelgeving, rechtspraak, kamerstukken, literatuur en naslagwerken.

In deze workshop word je wegwijs gemaakt in dit zoekportaal en worden de belangrijkste functionaliteiten uitgelegd, zoals zoeken en vinden, bladeren door bronnen en personaliseren, filteren, aanmaken van attenderingen en dossiers.

De workshop duurt een uur en wordt twee keer gegeven (om 11.00 uur en om 12.00 uur).
Bij onvoldoende aanmeldingen zal een workshop worden geannuleerd. Dit wordt tijdig per e-mail doorgegeven.

 Docenten en studenten zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

  • Datum: 17 juni 2015
  • Plaats: Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Bouillonstraat 1-3 6211 LH Maastricht, Statenzaal
  • Tijd: 11.00–12.00 of 12.00-13.00
  • Bijwonen is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Legal Intelligence is raadpleegbaar via de homepage van de Universiteitsbibliotheek, onder de link Databases. Rechtstreekse link: Legal Intelligence.

 

Pin It on Pinterest

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: