Breng de ‘Minervalia’ terug naar Maastricht

Updated on 20 Mar 2019 | Published on 07 Mar 2019

Het eerste project van UM Crowd is project Minervalia. Een klein boek van grote waarde: de oudste in Maastricht gedrukte komedie. Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL en de Universiteitsbibliotheek willen het boek graag laten rondreizen door de regio en het inzetten in onderwijs en onderzoek aan de Universiteit Maastricht.

 

 

Cultuur uit Maastricht, hoort in Maastricht

Alle hulp is welkom om de Minervalia, die zich momenteel in een antiquariaat in Houten bevindt, terug te halen naar Maastricht! Helpt u mee via www.umcrowd.nl?

Op deze website houden we u op de hoogte van mijlpalen die we rondom de Minervalia gaan bereiken.

 

 

UM en crowdfunding: lees er alles over!

Projecten mogelijk maken en op een groot podium laten zien: dat doet crowdfunding in een notendop. Wij zijn trots dat de Universiteit Maastricht (UM)  sinds kort ook beschikt over een innovatief crowdfundingplatform: UM Crowd. En dat het eerste crowdfundingproject het naar Maastricht terughalen van een bijzonder boek is. Maar wat is crowdfunding nu precies en wat staat er te gebeuren?

 

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding betekent ‘financiering door de menigte’. Met andere woorden: mensen krijgen samen iets voor elkaar en gaan samen voor één doel. Individuele bijdragen zorgen dat er uiteindelijk een groot project kan worden gerealiseerd. Dat sluit toch heel mooi aan bij ‘Community at the Core’?!

 

Crowdfunding en de UM

Ook de UM maakt sinds kort gebruik van crowdfunding. Wetenschappelijke en studentprojecten kunnen zich aanmelden op UM Crowd. Het gaat hier om concrete, maatschappelijke en aaibare initiatieven, die een grote massa aanspreken.

 

Authors:
Milou Schreuders en Susanne Snijders, communicatiemedewerkers van resp. het Universiteitsfonds Limburg en de Universiteitsbibliotheek

 

 

This article is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) License.

Library update

Last updated: 20/03/19

Pin It on Pinterest