Rechtspraak.nl is de officiële site van de rechterlijke organisatie in Nederland. Op deze site vind je een selectie van uitspraken van Nederlandse gerechtelijke instanties (alle rechtbanken, gerechtshoven, de Hoge Raad, de Centrale Raad van Beroep, het College van beroep voor het bedrijfsleven en de Raad voor de rechtspraak).

In de uitsprakendatabase op rechtspraak.nl kun je via de keuze ‘zoeken in uitspraken’ zoeken binnen de op rechtspraak.nl gepubliceerde uitspraken (vanaf december 1999).

Recentelijk zijn er een aantal nieuwe zoekmogelijkheden in deze uitsprakendatabase toegevoegd:

  • Compacte weergave
    Het is nu mogelijk om in de zoekresultaten te kiezen voor een ‘compacte weergave’ waardoor de getoonde uitspraken snel gelezen kunnen worden. In deze vereenvoudigde weergave worden alleen de basisgegevens en inhoudsindicatie van de gevonden uitspraken getoond. Hierdoor kunnen meer resultaten worden getoond dan voorheen het geval was. De normale, uitgebreide weergave blijft beschikbaar.
  • RSS-feeds
    Naast deze toevoeging is het voor de gebruikers van RSS-feeds nu mogelijk om een feed te maken op basis van een zoekterm.
  • Onthouden van recent gebruikte zoekopdrachten
    Recent gebruikte zoekopdrachten worden nu door de uitsprakendatabase onthouden. Wanneer meerdere keren achter elkaar bepaalde zoektermen worden gebruikt kunnen deze worden gekozen uit een lijst met de meest recente zoekopdrachten van een gebruiker.

Meer informatie kun je vinden op de website van De Rechtspraak.

(Bron: Rechtspraak.nl)

Rechtspraak.nl is raadpleegbaar via de homepage van de bibliotheek, in de lijst met databases.

Rechtstreekse link: Rechtspraak.nl

Pin It on Pinterest

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: