In de activiteitenreeks van het project ‘Gedrukt in Maastricht’ vindt op zaterdag 23 januari een rondleiding plaats door één van de best bewaarde geheimen van historisch Maastricht: het in de Jodenstraat gelegen Drukkunstmuseum. De rondleiding start om 14.00. Aanmelden is verplicht.

Heeft u altijd al willen weten hoe boeken werden gedrukt in een ambachtelijke drukkerij? Dan moet u zeker deelnemen aan deze rondleiding door het prachtige Drukkunstmuseum. Het museum heeft een rijke collectie aan drukpersen en objecten en laat – aan de hand van authentiek ingerichte werkplaatsen – zien hoe vanaf de 15e tot de 19e eeuw boeken en ander drukwerk werden gedrukt. Daarbij wordt zowel het algemene verhaal verteld als speciaal ingezoomd op de Maastrichtse drukgeschiedenis. In dat kader opende recent een nieuwe tentoonstelling rond de aardewerkdrukkerij van Regout  in de kelder van het museum.

Over ‘Gedrukt in Maastricht’

De afgelopen 450 jaar waren tientallen drukkers actief in Maastricht. Samen hebben ze naar schatting honderdduizenden boeken gedrukt. De Universiteitsbibliotheek Maastricht, het Centre Céramique en het Historisch Centrum Limburg bewaren in hun depots zo’n 7.500 unieke titels die ooit in Maastricht zijn gedrukt. Daarom werken de instellingen samen in het project ‘Gedrukt in Maastricht’ met het doel deze interessante boekdrukgeschiedenis onder de aandacht te brengen van een breed publiek via een website maar ook door uiteenlopende activiteiten te organiseren. De website www.gedruktinmaastricht.nl houdt u op de hoogte van het project en kondigt de georganiseerde lezingen, wandelingen en presentaties aan.

Praktische informatie

Pin It on Pinterest

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: