Vanaf nu kun je als student en medewerker van Universiteit Maastricht gebruikmaken van SURFfilesender. Met deze down- en uploaddienst kun je snel, veilig en gemakkelijk grote bestanden versturen en ontvangen. In tegenstelling tot Wetransfer kun je bestanden met SURFfilesender nóg veiliger én tot wel 500 GB gratis versturen! Daarnaast bepaal je zelf wie toegang heeft tot je waardevolle bestanden.

Voor elk bestandsformaat
Zeer grote bestanden met onderzoeksgegevens verstuur je gemakkelijk met SURFfilesender. Maar SURFfilesender is ook geschikt voor kleinere bestanden, zoals rapporten.

Zenden en ontvangen
Met SURFfilesender is het ook mogelijk om op een veilige manier bestanden te ontvangen van externen. Stuur een externe een uitnodiging om jou een bestand te sturen en ook dat wordt opgeslagen in de veilige SURFfilesender omgeving.

Veilig en vertrouwd met encryptie
Met SURFfilesender worden je bestanden veilig verstuurd. De geüploade bestanden worden maximaal 21 dagen opgeslagen in Nederland. Hoewel SURFfilesender standaard al veilig is, kun je als gebruiker ook kiezen voor extra veiligheid, in de vorm van encryptie. Bestanden tot 250 MB kunnen met encryptie worden verstuurd. Hierbij verstuur je via een tweede kanaal (bijvoorbeeld telefonisch of per sms) een ‘sleutel’ naar de ontvanger. De ontvanger voert deze sleutel vervolgens in om het bestand te kunnen downloaden. Zo bepaal jij zelf wie toegang heeft tot je waardevolle onderzoeksdata of andere bestanden.

Snel en gebruiksvriendelijk
SURFfilesender is zeer makkelijk in het gebruik. Je hoeft niets te installeren om bestanden te versturen en ontvangen. Jij en de ontvanger hebben alleen een moderne browser nodig. SURFfilesender is gekoppeld aan SURFconext, waardoor je eenvoudig in kunt loggen met je eigen instellingsaccount.
Wil je meer informatie over SURFfilesender? Kijk dan op de www.surffilesender.nl.
Hulp nodig? Neem dan contact op met het ICT Servicecentrum via servicedesk-icts@maastrichtuniversity.nl

Pin It on Pinterest

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: