Poëzieparcours 2013
Een wandeling door Maastricht, van gedicht naar gedicht
Thema ‘Muziek: Boem Paukeslag’
Een activiteit van de Stichting Maastricht Boekenstad

De Universiteitsbibliotheek doet voor het eerst mee aan het Maastrichtse Poëzieparcours. Dit is een jaarlijkse culturele wandeling door de binnenstad van Maastricht.  U kunt in de periode 2 januari – 6 februari van gedicht naar gedicht lopen langs het Centre Céramique, een aantal boekhandels, antiquariaten, winkels en nu dus ook de Universiteitsbibliotheek aan de Grote Looiersstraat 17. U vindt het gedicht dat wij voor dit parcours uitkozen als u door de passage loopt tussen de Grote Looiersstraat 17 en de Nieuwenhofstraat.

Het gedicht is getiteld ‘Hoe deed zij hem’. Het is het vijfde gedicht uit de ‘Suite voor het gestorven trommelkorps’ van de Maastrichtse dichter/schilder Pierre Kemp (1886 – 1967). Deze gedichtenreeks maakt sinds 2002 deel uit van de bijzondere collecties van de Universiteitsbibliotheek Maastricht.

Pierre Kemp heeft naam gemaakt in de Nederlandse literatuur. Hij won belangrijke literaire prijzen. In 1956 ontving hij de Constantijn Huygensprijs en twee jaar later de PC Hooftprijs. In 2010 schreef emeritus hoogleraar Wiel Kusters van de Universiteit Maastricht de biografie ‘Pierre Kemp, een leven’ over de dichter.

Help ons om dit erfgoed te behouden voor onderzoek en onderwijs

In de loop der jaren heeft de bibliotheek een omvangrijke collectie brieven, gedichten en tekeningen van Kemp weten te vergaren. Die willen we graag met uw steun behouden voor de universiteit en de regio. Kijk op www.maastrichtuniversity.nl/bibliotheek/aemfonds.htm en word Vriend van het Academisch Erfgoed Maastricht Fonds.

 

Meer informatie over het Poëzieparcours 2013 en de gedichtendag leest u op de website van het Centre Céramique of op www.maastrichtboekenstad.nl .

 

 

 

Pin It on Pinterest

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: