Graag nodigen de Stichting Academisch Erfgoed (SAE) en de Universiteit Maastricht (UM) u uit om deel te nemen aan het symposium en de Dijksterhuislezing, die de SAE dit jaar organiseert in het kader van de 40e verjaardag van de UM.

Op donderdag 13 oktober a.s. bent u van harte welkom in de Hoofdwacht op het Vrijthof in Maastricht. Het programma start om 14.00 uur.

Programma

Het symposium gaat over de rol en betekenis van bijzondere verwervingen en nieuw gevormde academische collecties voor onderwijs en onderzoek en de profilering van universiteiten.

Prof. dr. Ernst Homburg van de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen (FdCMW) gaat in zijn Dijksterhuislezing specifiek in op de teloorgang en wederopstanding van Limburgse wetenschappelijke collecties in de periode 1750-2000.

Het symposium is beloftevol met bijdragen van Vlaamse en Nederlandse instellingen, en  wordt voorafgegaan door een welkomstwoord van dr. Nick Bos, onze vicevoorzitter van het College van Bestuur, tevens voorzitter van de UM Kunst- en Erfgoedcommissie.

Toegang gratis, aanmelden verplicht

De uitnodiging is voor iedereen binnen de UM-gemeenschap en Maastricht e.o. die academisch erfgoed een warm hart toe draagt. Hier leest u meer informatie over het programma en aanmelden. Aanmelden graag voor 1 oktober a.s.

Wetenschapshistoricus Eduard Jan Dijksterhuis

De Dijksterhuislezing is vernoemd naar de internationaal vermaarde wetenschapshistoricus Eduard Jan Dijksterhuis (1892-1965), die zich zowel op het gebied van de natuurwetenschappen, als op dat van de humaniora bewoog. De Dijksterhuislezing is een initiatief van de Stichting Academisch Erfgoed en wordt dit jaar voor de dertiende maal georganiseerd. SAE beoogt de instandhouding van de universitaire collecties en cultuurschatten te bevorderen. Samen met 10 andere universiteiten participeert de Universiteit Maastricht – met name FdCMW, de Universiteitsbibliotheek en Finance afdeling Archief, Documentatie en Postzaken – in de SAE.

 

Namens SAE en UM,
met vriendelijke groet,

Drs. Ingrid Wijk,
Directeur Universiteitsbibliotheek

 

 

Pin It on Pinterest

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: