InView Essential (was Kluwer Navigator)

InView Essential – only in Dutch – is a legal portal providing access to Dutch legislation, commentaries, case law and legal journals.
Database logo

InView Essential (was Kluwer Navigator)

InView Essential – only in Dutch – is a legal portal providing access to Dutch legislation, commentaries, case law and legal journals.

Database info

InView Essential bevat juridische literatuur, modellen, wet- en regelgeving, commentaren en jurisprudentie betreffende Nederlands recht. Waar relevant zijn de diverse bronnen aan elkaar gelinkt. Periode wetgeving: mei 1992 – heden.

Op 22 november 2023 is de naam van Kluwer Navigator naar InView Essential veranderd. De URL navigator.nl werkt niet langer, in plaats daarvan bereik je het platform via inview.nl. Ga je toch naar de URL van Navigator? Dan word je automatisch doorverwezen.

Inloggen:

  • Log in via ‘Inloggen’ rechts bovenin.
  • Met UM account: klik op ‘Log in’ en kies ‘Student/Medewerker’.  Selecteer vervolgens ‘Maastricht University’.
  • Zonder UM account: klik op inloggen via ‘Library’. Deze optie is alleen beschikbaar binnen de bibliotheek.

Zoekmogelijkheden:

1) Eenvoudig zoeken (zoekveld bovenaan): zoeken zoals Google zoekt.
2) Bladeren via ‘Uitgaven’ (linksboven): navigeren in de bronnen.

De update-frequentie verschilt per informatiebron.
Getoonde zoekresultaten: worden standaard gesorteerd op relevantie (onder zoekfilters). De filters (links) werken als trechters.

Attenderingen
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen van je favoriete tijdschrift(en)? Ga dan naar de Uitgaven-pagina en klik op het bel-icoon naast de tijdschrift(en) van je keuze. Je ontvangt vervolgens een e-mail met een overzicht van alle recent gepubliceerde artikelen en een link naar de betreffende editie.

Niet alle jaargangen van de in InView Essential opgenomen tijdschriften zijn beschikbaar in InView Essential, zie deze lijst. Indien een jaargang niet digitaal beschikbaar is raadpleeg LibSearch voor informatie over de papieren versie.

De “Leidraad voor juridische auteurs” 2022 voorziet juridische schrijvers van praktische richtlijnen voor het verwijzen naar literatuur, rechtspraak, krantenartikelen en online bronnen. Het biedt handzame instructies voor het opstellen van een literatuurlijst, het gebruik van voetnoten en het maken van verwijzingen en afkortingen. De 10e herziene en geactualiseerde druk is digitaal beschikbaar via ‘Uitgaven’.

Database logo

Support

Are you:(Required)

jpg, gif, xls, doc, pdf, png, xlsx, docx
Max. file size: 64 MB.
Before submitting your question, please check whether your e-mail address is correct.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.