Het NTvG hanteert al bijna 20 jaar een instellingstarief voor online toegang dat niet langer in verhouding staat tot het gebruik ervan. De meerderheid van de lezers raadpleegt het NTvG nu digitaal via de instellingsabonnementen, wat heeft geleid tot het wegvallen van inkomsten uit individuele abonnementen en sinds 2021 tot operationeel verlies voor het NTvG. Een voorgestelde tariefsverhoging voor instellingen bleek niet haalbaar. Dit heeft geresulteerd in het besluit van het NTvG om vanaf 1 januari 2024 geen instellingsabonnementen meer aan te bieden. Dit betekent dat de toegang tot www.ntvg.nl ook voor UM/MUMC+ is stopgezet.

Wel houdt de Universiteitsbibliotheek (UB) een papieren abonnement aan voor UM/MUMC+, dat in de Randwyck Library (momenteel Endepolsdomein 150) beschikbaar zal zijn. Daarnaast blijft het mogelijk om artikelen als ‘korte/middellange overnames’ te gebruiken in het onderwijs volgens de Easy Access Agreement​ for Universities, via de KeyLinks literatuurlijsten.

Wil je digitale toegang tot de volledige content van het NTvG behouden? Overweeg dan een persoonlijk abonnement op NTvG.

Nog vragen of meer informatie nodig? Neem contact met ons op via Ask Your Librarian.