Nieuw in de collectie van de Universiteitsbibliotheek: Competitio, het Tijdschrift voor Belgische Mededinging [Dutch only]

Nieuw in de collectie van de Universiteitsbibliotheek: Competitio, het Tijdschrift voor Belgische Mededinging [Dutch only]

Updated on 17 Jul 2019 | Published on 16 Jul 2019

Sinds deze maand is Competitio, het Tijdschrift voor Belgische Mededinging toegevoegd aan de collectie e-journals van de Universiteitsbibliotheek.

 

Inhoud

Competitio is, sinds de oprichting in 2006, het referentietijdschrift voor mededinging en mededingingsrecht in België. Het bevat zowel juridische als economische artikelen, en zowel rechtsleer als rechtspraak.

Competitio becommentarieert ieder kwartaal belangrijke ontwikkelingen inzake Belgische en Europese mededinging aan de hand van vaste rubrieken:

  • Rechtsleer: praktijkjuristen, economen en beleidsmensen analyseren actuele knelpunten uit het mededingingsrecht in grondig uitgewerkte artikels en reiken vernieuwende oplossingen aan.
  • Forum: opiniestukken, interviews en analyses.
  • Geannoteerde rechtspraak: interessante en vernieuwende vonnissen en arresten worden integraal gepubliceerd voorafgegaan door tweetalige trefwoorden en samenvattingen, vaak gevolgd door een verhelderende noot.
  • Rechtspraak in kort bestek: een doordachte selectie van actuele uitspraken snel, kort en to-the-point weergegeven.
  • Kronieken & buurlanden: een handig overzicht van nieuwe evoluties die relevant zijn voor de Belgische juridische en economische praktijk, zowel op Belgisch als Europees vlak als in onze buurlanden.
  • Actualia: persberichten, een overzicht van gestelde prejudiciële vragen, melding van publicaties (rapporten, boeken) , studiedagen, …

 

Toegang

Competitio is toegevoegd aan de collectie e-journals en vindbaar via LibSearch.

Het tijdschrift is zowel raadpleegbaar via de databank Jurisquare als via Strada Lex
Zowel bij Jurisquare als bij Strada Les is de licentie echter beperkt tot 1 gelijktijdige gebruiker!

Author: Angélique Bessems, Specialist Legal Scientific Information & Skills Support

 


This article is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) License.

Pin It on Pinterest