Grote wijzigingen in EndNote

15 Jun 2020

Tengevolge van de EndNote X9.3.x conversie is het sterk aanbevolen om een back-up te maken van je EndNote bibliotheek voordat de software op je werkplek tussen 11 en 18 juni 2020 automatisch wordt ge-updated. Ook als je EndNote geïnstalleerd op je eigen laptop/computer/Mac dan is het raadzaam om, alvorens de software handmatig te gaan updaten, een back-up te maken van je EndNote bibliotheek.

Te volgen stappen en te nemen voorzorgsmaatregelen als voorbereiding op een EndNote X9.3.x conversie.

Beginnend vanaf EndNote versie X9.3.x zal EndNote, bij het openen van een oudere versie bibliotheek, vragen om de biliotheek te converteren naar het nieuwe X9.3.x formaat. Alhoewel de bestaande bibliotheek onaangeroerd zal blijven, is het verstandig om de conversie voor te bereiden om problemen te voorkomen nog voordat de endnote versie update plaats gaat vinden (OF voordat je de versie handmatig gaat updaten).

Hoe je de conversie kunt voorbereiden (onder andere door het handmatig maken van een back-up van je bibliotheek) kun je vinden op de ICTS Self Service Portal.
Log in met je UM inloggegevens, ga naar de software pagina (link is te vinden aan de rechterkant van de pagina in de Nieuws sectie) en vervolgens vind je aan de rechterkant van de software pagina de link naar de EndNote software.
Wanneer je het programma installeert, zorg er dan voor dat je het correct uitpakt. Bekijk hiervoor de handleiding om EndNote te installeren.

Author: Lidwien Hollanders, Information Specialist Humanities- Maastricht University Library 

 


This article is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) License.

 

y

Library update

Last updated: 15/06/20

Pin It on Pinterest